Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaz döneminde süt üretiminde günlük 10 ton düşme oluyor. İlçede nisan ve mayıs dönemlerinde günlük 35 ton süt üretimi olurken haziran ayından itibaren bu rakamın 25 tona düştüğü belirtiliyor.

Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, ilçede yaz döneminde süt üretiminin 35 tondan 25'e düştüğünü söyledi. Sıcak havanın sütün düşmesinde etkili olduğunu belirten Ay, başta İç Anadolu Bölgesi olmak üzere ılıman bölgelerde süt üretiminde Manavgat'ta olduğu gibi bir düşmenin olmadığını kaydetti.
Yaz aylarında Manavgat'ta toplanan 25 ton sütün hepsinin ilçenin değişik bölgelerine yerleştirdikleri 30 ton kapasiteli süt soğutma tankında muhafaza ettiklerini belirten Ay, "Sıcak hava bölgede süt veren büyükbaş hayvanlarda verimi düşürüyor. Serin yerler ve yaylalarda beslenen hayvanların sütünde bir düşme yok. Sıcak ve nemli hava hayvanların süt verimini etkiliyor. Bölgemizde yazın günlük 10 ton süt düşmesi oluyor." diye konuştu. Manavgat'ta otellerin yıllık 15 milyon litre süt, yoğurt ve 5 milyon kilogram peynir tükettiğini belirten Ay, geçen yıl 6 bin 177 ton 693 litre süt toplandığını kaydetti.

Öte yandan Ay, Ulusal Süt Konseyi'nin süt fiyatlarının belirlenmesi için toplantı yaptığını, önümüzdeki günlerde yeniden bir toplantı yapılarak 6 aydır yatay geçişte olan süt fiyatlarında düzenleme yapılacağını ifade etti.