Doğu Karadeniz'de 46 fabrikayla Türk çay sektörüne yön veren ÇAYKUR, 2019 yılı yaş çay alım kampanyasının sonlarına yaklaşılırken 721 bin 345 tonla tarihinin en yüksek üçüncü alım rakamına ulaştı.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'da yaklaşık 204 bin ailenin yaş çay tarımı yaptığını belirterek, 10 Mayıs'ta başlayan kampanyanın sonuna yaklaşıldığını söyledi.

YEŞİL ÇAY PUDRASI MARAŞ DONDURMASINA TAT VERECEK

Yeşil çay pudrasının farklı alanlarda kullanımı için Kahramanmaraş'ta bazı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Alim, "Yeşil çay pudrasının dondurma, pastada kullanımı, cilt bakımında veya başka alternatifler olacak şekilde, mağazalarda normal satışa çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Alim, yeşil çay pudrasının yeni bir Ar-Ge çalışması olduğuna işaret ederek, "Yeşil çaylı Maraş dondurması için hem yurt içi hem yurt dışında çalışmamız var. Pazar güzel görünüyor. Yeşil çaylı dondurmayı herkes seviyor. Rize'de yapılıyor ama herhangi bir anlaşmamız yok. Maraş dünyaya dondurma satıyor. Biz bunu bir anlaşmayla sağlamak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Yeşil çaylı dondurma yanında yeşil çay ve siyah çay pudrası ile marketlerde yer almak istediklerini dile getiren Alim, "Aileler marketlerde bulup evlerde pasta ve kurabiyelerde kullanabilecek. Makarna, bisküvi alanında Ar-Ge çalışmalarımız var. Çok değişik alanlara çalışıyoruz. İnşallah olumlu sonuç verir." diye konuştu.