Yozgat'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 240 bin civarında büyükbaş hayvana koruyucu ilkbahar dönemi şap aşısı uygulanacak.

Aşı kampanyasının başlaması nedeniyle düzenlenen toplantıda, hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele, hayvan hareketlerinin kontrolüyle ilgili konular değerlendirildi. Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir başkanlığındaki toplantıya İl Müdür Yardımcısı Özgür Memiş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, köy muhtarları, İlçe Müdürlüklerinde görev yapan veteriner hekimler, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personeli katıldı. Geçen yıl yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda bu yıl yapılacak aşılamalar ve diğer hayvan sağlığı hizmetleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, 2015 yılı İlkbahar dönemi Şap aşısı kampanyasının başladığını, oluşturulan ekiplerin köylerde yaklaşık 240 bin civarında büyükbaş hayvana koruyucu aşı uygulayacağını söyledi. 2014 yılında özellikle Şap aşılamalarında yakalanan yüzde 96'lık başarı oranının bu yıl da tekrar edilmesi için çalışılacağını hatırlatan Özdemir, ''Tüm koruyucu aşı çalışmalarının üstün bir gayretle, yüksek oranda gerçekleşmesi için çalışılacaktır. Hayvan hareketlerinin kontrol edilmemesi, hayvan hastalıklarının yayılmasında önemli bir faktördür. Dolayısıyla hayvan sahiplerinin hayvan sevklerinde istenen aşıları zamanında yaptırmaları, hayvan sevkleri sırasında istenen belgeleri beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir. Yapılacak tüm faaliyetlerde, muhtarlarımızın geçmiş yıllarda verdikleri destekleri yine bekliyoruz.'' dedi