Antalya Semt Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Antalya’nın çeşitli mahallelerinde kurulan pazar alanlarında karşılaşılan ruhsatsız, üyeliği olmayan, kaçak şekilde tezgah açan kayıt dışı seyyar satıcılarla ilgili ilçe belediyeleri ile birlikte ortaklaşa mücadele başlattıklarını söyledi.

Yusuf Öztürk, yaptığı açıklamada odalarına üye esnafın haklarını korumak, kayıt dışı seyyar satıcıların önüne geçmek için mücadele başlattıklarının altını çizdi. Öztürk, "Amaçlarının kimsenin ekmeğiyle oynamak olmadığını, ancak odaya üye olup aidat ödeyen, devlete vergi ödeyen, ekonomiye katkı sağlayan üyelerimizin hakkını korumakta boynumuzun borcu." dedi. Kaçak seyyar tezgahlarının toplanabilmesi için yaptırım gücü olan ilçe belediyeleri ile ortak hareket etmenin önemli olduğunu işaret eden Öztürk, yaptıkları görüşmelerde yetkililer bu noktada kendilerine söz verdiklerini, sorunun çözümü için gereken denetimlerin yapılacağına yürekten inandıklarını kaydetti.

Toplumda eşitlik vatandaşlık ilkesinin korunması, edinilmiş hakların savunulması, kayıt dışı alışkanlığının önüne geçilmesi için denetimler daha sık yapılması gerektiğini belirten Öztürk, kayıt dışı ile mücadelede denetimin düzenli olarak yapılması gerektiğini vurguladı. Öztürk, "Sürekli ve yerinde denetim olmaz ise tezgahı kaldırdığınızda sırtınızı döner dönmez tezgah yeniden kurulacaktır. Bu davranışların önüne geçmek için de çeşitli önemler alınmalı. Neler yapılması gerektiği ile ilgili yetkililerle gereken görüşmeleri yaptık. Ancak pazarcı esnafımızın bu konuda desteği de şart." ifadesini kullandı. Bu tür seyyar tezgahları ihbar ederek hem kendi haklarını korurlar, hem diğer tezgahların haklarını korurlar mesajını veren Öztürk, pazarcı esnafının da konuya duyarlı olmasını istedi.