Meteroloji 13. Bölge Müdürlüğü Veri ve Tahmin Uyarı merkezi tarafından bildirilen yağışlar Elazığ ve bölgesinde etkili olmaya başladı.
Türkiye genelinde bir çok ili etkisi altına alması beklenen yağışlar başladı. Elazığ’da hafta sonu belirli aralıklarla yağan yağmur, bugünde öğle saatlerinde tekrar başladı. Aralıksız yağan yağmur, hayatı olumsuz etkilerken, sıcaklıkların da düşmesine neden oldu. Elazığ Veri ve Tahmin Merkezi’de, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman’ı kapsayan bölge genelinde yağışların yer yer kuvvetli olması beklenildiğinden vatandaşların ve yetkililerin dikkatli,tedbirli olması gerektiği uyarısında bulundu. Gök gürültülü yağış esnasında oluşması muhtemel bölgesel dolu yağışlarına karşı vatandaşları bilgilendiren yetkililer, yağış esnasında kuvvetli rüzgar değişimi beklenildiğini de kaydetti.
Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’de bugün doğu kesimlerinde Hakkari, Siirt, Şırnak, Bitlis, Batman ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır’ın doğu ilçelerinde yağışların kuvvetli olması beklendiği uyarısını yaptı.