Elazığ’da, toplumsal yaşamda karşılaşılan sorunlara ve vatandaşlardan gelen şikayetlere daha hızlı bir şekilde müdahalede bulunmak için kurulan 20 kişilik çevik zabıta ekibi göreve başladı.
Elazığ Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve vatandaşlardan gelen şikayetlere daha hızlı müdahale sağlamak amacıyla Zabıta Müdürlüğü bünyesinde yeni bir ekip kurdu. Oluşturulan 20 kişilik çevik zabıta ekibi, toplumsal yaşamda karşılaşılan sorunlarla, vatandaşlardan gelen şikayetlere daha hızlı bir şekilde müdahalede bulunacak. Uzmanlar tarafından bir dizi eğitimden geçirilen ekip, göreve başladı.
Çevik zabıta ekibinin kurulmasındaki amacın toplumsal düzenin korunmasına katkı sağlamak olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Kendi alanımız sınırları içinde toplumsal düzeni bozarak, huzursuzluk oluşturanlara ekibimizle müdahale sağlayacağız. Hiç kimsenin toplumda huzursuzluk oluşturmasına izin vermeyeceğiz. İşini doğru yapanları koruyup kollarken, huzuru ve düzeni bozan kişilere karşı da caydırıcı olmak amacıyla müdahalede bulunacağız. Bizim görevimiz toplumda huzuru sağlamaktır, bizim görevimiz huzuru bozmak isteyenlere müdahale etmektir” dedi.