Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık binasının 1. etap temel atma töreni yapıldı.
Temel atma törenine, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar, Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Mehmet İnallı ve davetliler katıldı. Fırat Üniversitesi’nin 48 yıla yakın bir eğitim öğretim hayatının devam ettiğini dile getiren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "Binalarımızın çoğunun mimarisi çok güzel ama depremsellik açısından yenilenmesi gereken binalar. Mimarlık fakültesine yaklaşık 1 yıldır öğrenci almış bulunmaktayız. Bu ihtiyaçlar göz önünde bulundurulduğunda hem mimarlık fakültesinin temelini atma hem de mühendislik fakültesinin yenilenmesi açısından bu projeye ihtiyaç duyuldu" dedi.
Güzel mekanlarda verilecek eğitimim kaliteli ve güzel olacağını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Mühendislik Fakültesi dünya standartlarında kendisini ispat etmiştir. Bu yeni binalarla da dünya standartlarının önünde alacağı eğitim sürecine başlamış olacaktır. Bu binanın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Mühendislik fakültesinin devamı olacak bir yerleşkenin temelini attıklarını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, bu fakülteyle geç buluştuklarını söyledi. Ömer Serdar, "Biz mimarlık fakültesiyle geç buluştuk. Çünkü bu üniversitenin temeline baktığımızda mühendislik fakülteleriyle başlamıştı. Mimarlıkla çok daha erken buluşulması gerekiyordu. Ama nasip bugünlereymiş. Gecikmiş bir şey yok. Bu anlamda telafi edilecek zamanlar var demektir. Gelecek nesillere anca yaşadığı dönemi mimariniz ile anlatabilirsiniz. Bunda 100 yıl sonra gelecek nesiller sizin mimarinize bakarak, yaşadığını ortamı ve kültürü ve dünyayı anlamlandırabilir" diye konuştu.
Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, artık bir Elazığlı olarak burada bulunmaktan ve böyle güzel bir hizmetin Elazığ’a kazandırılmasından mutluluğunu belirtmek istediğini söyledi. Dönmez, "İnşallah bu hizmetle burada yetişecek öğrenciler memlekete ve Elazığ’a kendini dünya çapında gösterecek öğrenciler haline gelecekler" dedi.
Konuşmaların ardından mimarlık binasının temelinin atılmasıyla program sona erdi.