Elazığ Belediyesi, İlbank ve Devlet Su İşleri’nin ortak çalışmalarıyla hayata geçirilen Elazığ Kısmi Kanalizasyon (Şorşor Deresi) Projesi’ne ilişkin kolektör hattı çalışmaları devam ediyor.
Hicret Mahallesi başta olmak üzere Aksaray, Kızılay ve Gümüşkavak mahallelerini yakından ilgilendiren, özellikle yaz aylarında görüntüsü ve yaydığı koku nedeniyle bir çok problemi de beraberinde getiren Şorşor Deresi’nin sorunlarını sonlandıracak proje doğrultusunda fiili çalışmalar sürüyor. Elazığ-Diyarbakır Yolu üzerinde bulunan Arıtma Tesisi bölgesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında 2 binlik boru hattı döşeme çalışmalarına başlanırken, Hicret ve Ataşehir Mahallesi arasında sürdürülen çalışmalarda ise bin 200’lük hat döşeme çalışmaları yapılıyor.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın öncülüğünde çözüme ulaşan Şorşor Deresi Projesi kapsamında atık sular, atık su tesisine taşınacak. Toplam 38 bin 536 metre uzunluğu olan hat, Diyarbakır yolundan itibaren ise 2 binlik borularla tek hat şeklinde arıtma tesisine ulaştırılacak. Projenin son aşamasında ise Şorşor Deresi çevresi yürüyüş, bisiklet yolları, dinlenme alanlarıyla şehrin cazibe noktaları arasında yerini alması bekleniyor.