Küçükönder, Büyükşehir İtfaiye Dairesi Elbistan Şubesini ziyaretinde, yaptığı açıklamada, yangınlara daha kısa sürede ulaşılabilmesi için ilçede değişik noktalara 3 itfaiye merkezi daha kurulacağını ifade etti.

Elbistan'da itfaiye ekiplerinin merkezde en uzak noktaya ulaşma süresinin yaklaşık 9-10 dakika olduğunu ifade eden Küçükönder, Kaynarca mevki, Höblek ve Karahasanuşağı Mahallerine kurulacak olan yeni itfaiye merkezleri ile yangına ulaşma süresini 3-4 dakikaya düşeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu rakam Kahramanmaraş merkezde ortala olarak 3,5 dakikadır. Türkiye ortalamasına bakıldığında yangına ulaşma süresinde güzel bir rakamdayız. Ülkemizde il merkezlerindeki itfaiye şubesi sayısına bakıldığında birinci sıradayız. Nüfusa orantıladığımızda 26 şubesi olan belkide başka bir il yokdertur. Bütün şubelerimize ilk müdahale aracı alacağız. Bunu stratejik plana koyduk. Yeni teknoloji ve yüksek basınçlı söndürme sistemi olan araçlarımızı kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız." 

Büyükşehir İtfaiye Dairesi Elbistan Şubesine yeni itfaiye aracı alındığını belirten Küçükönder, "Daha önce ilçemizde 24 metre yüksekliğe ulaşabilen bir itfaiye aracımız vardı. Şimdi 30 metre yüksekliğe ulaşabilecek bir itfaiye aracı daha alındı. Bu aracımız 10 ton su kapasiteli ve köpük sitemi var" diye konuştu.