Elbistan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), ihtiyaç sahibi aileler için kömür dağıtımına başladı. 40 gün içinde dağıtımı planlanan kömür yardımında her aileye 1 ton kömür desteği sağlanacak.

Toplamda 5 bin aileye kömür dağıtımının yapılacağını belirten Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, kömürlerin kalitesinin standartların üzerinde olduğunu söyledi.

Akkoyun, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla Elbistan'da ve köylerinde ihtiyaç sahibi insanlara her yıl olduğu gibi bu yılda kömür yardımında bulunulacak. Kömür dağıtımına 22 Ekim tarihi ile başlamış bulunuyoruz. Dağıtımlarımız ilk olarak ilçe merkezine uzak köylerden başladık. Daha sonra yakın köylerimize dağıtım gerçekleşecek. Dağıtımda 10 aracımız görev aldı. Vakıf olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Daha önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza en kısa süre içerisinde kömür yardımı yapacağız. SYDV olarak günlük 250 ton kömür dağıtımı yapmayı hedefliyoruz. Nakliye sırasında herhangi bir aksaklık olmaz ise, vatandaşlarımıza en kısa sürede kömürleri ulaştırmış oluruz" dedi.