Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından üye firmaların faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanan sorunların çözümü için sektörel toplantılar düzenleniyor.

Ebistan TSO Başkanı Mustafa Paksoy, oda binasında düzenlenen toplantıda, sektörlerin sorunlarını masaya yatırmak için acil eylem toplantıları düzenlediklerini söyledi.

LPG ve tüpgaz bayilerinin sorunları ve çözüm önerilerinin görüştüklerini kaydeden Paksoy, stratejik öneme sahip bir sektörün sorunlarının son yıllarda artış gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu: "Özellikle bakkal, manav, tekel bayileri gibi esnaflarımızın yetkisi olmadan ve yasak olduğu bilindiği halde, nerede dolumunun yapıldığı belli olmayan tüp gazların satışını yapmaktadırlar. Bu işin eğitimini almadan bilinçsiz bir şekilde satış yapmak çok tehlikelidir. Bu konuda tehlikeli sonuçlar doğmadan ve herhangi bir kazaya mahal verilmeden yetkili birimlerimizin daha ilgili ve hassas davranması gerekmektedir."

İlçede faaliyet gösteren oto gaz dolum tesislerinin olası bir facia oluşturmaması adına kaçak dolum yapmaması konusunda uyaran Paksoy, "Geçmişte bazı bölgelerimizde yapılan dolumlar neticesinde, mutfak tüplerinin adeta bir bomba gibi patlayarak, birçok acı olaya sebep olduğu görülmüştür" şeklinde konuştu.

Paksoy, yetkili bayilerde satılan tüplerin güvenli ve sigortalı olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya,  TSO 2. Başkanı Kubilay Kutoğlu, Meclis Başkanı Mehmet Erdoğan, akaryakıt, tüpgaz meslek komitesi üyeleri ile sektör temsilcileri katıldı.