Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından şehitlerin isimlerinin canlı tutulması amacıyla başlatılan "Her şehide bir fidan" kampanyası kapsamında, şehit babaları çocuklarının künyelerini fidanlara astı.

İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı dözenlenen törende yaptığı konuşmada, kendi sorumluluk alanlarında 26 şehit ailesinin bulunduğunu belirtti.

Şehitlerin ülke için önemini vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi: "Devlet ve millet olarak onlar için ne yapsak azdır. En değerli varlıkları olan evlatlarını bu vatan için feda ettiler. Bizlerde komutanlığımızın bahçesindeki ağaçlara onların sürekli yaşatacakları şehitleri için isimlendirdik. Bundan sonra onların daimi ziyaretgahları burası olacaktır" dedi.

Şehit ve Gaziler Derneği Elbistan Temsilcisi İlyas Kebeli ise "Her şehide bir fidan" kampanyasından dolayı Yazıcı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ağaçların isimlendirilmesinin ardından şehit yakınları askerlerle birlikte yemekhaneye giderek yemek duası yaptıktan sonra karavana yemeğini birlikte yediler.