Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde belediyenin Ramazan boyunca yoksul ve ihtiyaç sahibi 20 bin kişiye sıcak yemek dağıtacağı açıklandı. Elbistan Belediyesi Aşevi hazırlıklarını tamamlarken, iftar için hummalı bir çalışmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

Aşevinde pişen sıcak yemeklerin, Kent Konseyi Ramazan Çadırı ve mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı açıklandı. Aşevinde görev yapan 30 personelin hazırladığı yemeklerin öncelikle belirlenen 20 bin kişinin evlerine kadar ulaştırılacağı açıklanırken, Aşevi'ndeki çalışmalar hakkında bilgiler veren Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Türkan Elbistan Belediyesi'nin bu geleneğinin çeyrek asırdır devam ettiğini belirtti.

Türkan yaptığı açıklamada, “Öncelikle tüm halkımızın Ramazan-ı Şerif’inin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Elbistan Belediye Başkanımız Sayın Durmuş Küçük’ün talimatıyla, her Ramazan olduğu bu Ramazan’da da Aşevi’miz çalışmalarına başladı. Elbistan Belediyesi olarak ilçemizde sofrasında sıcak yemeği olmayan hemşerilerimizin en azından Ramazan ayı boyunca yanlarında olmak istiyoruz. Elbistanlı hayırsever esnaflarımız ve hemşerilerimizin de büyük katkısı ve gerekse Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzün kolektif ve müşterek hizmetleri sonucunda bu güzel gelenek devam ediyor. Aşevimizde pişen yemeklerimizi 30 kişilik personelimizle ve 7 aracımızla dağıtacağız. Günlük 20 bin kişiye yemek ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.