Maytalman, bir restaurantta verilen iftarda yaptığı konuşmada, şehit ve gaziler sayesinde insanların özgürce vatan topraklarında yaşadığını söyledi.

1071 Malazgirt Savaşı'ndan bu güne toprakların Türk yurdu olması ve Türk yurdu olarak kalması için şehit ve gazilerin bu güzel ülkeyi emanet ettiğini anımsatan Maytalman, şöyle konuştu: "Bizlerde onların sayesinde bu ülkede özgürce yaşıyor, özgürce dolaşıyoruz. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bu kahramanca fedakarlıklarını bu milletin, bu devletin unutması mümkün değil. Toplumun her ferdinin şehitlere karşı, şehitlerimizin emaneti olan ailelerine ve gazilere karşı sorumluluğu var. Bizler bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Devletimizde bu sorumluluğun bilincindedir. Her geçen gün şehit ailelerimizin ve gazilerimizin sorunlarını giderici yönde tedbirlerin alındığını görüyoruz" dedi.

İftar etkinliğine, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, Müftü Abdussamet Pat, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Temsilcisi İlyas Kebeli, gazi ve şehit yakınları katıldı.