Son yıllarda oldukça popüler hale gelen bir medikal estetik prosedür olan elmacık dolgusu, hyaluronik asit gibi dolgu maddelerinin kullanılmasıyla elmacık kemiklerini, buna bağlı olarak yüz hatlarını belirginleştirmek için uygulanır. Elmacık kemiklerinin çıkık görünümü genellikle yüze daha genç ve karizmatik bir görünüm kazandırır. Çünkü elmacık kemikleri belirgin bir yapıda olduğunda, yüz V şeklini alır. Bu da beraberinde daha çekici bir görünümü getirir.

Elmacık kemiklerinde deformasyon ya da çöküklük olduğu durumlarda ise yüzde yaşlı ve yorgun bir görünüm ortaya çıkabilir. Bu tür durumlarda yüz hatlarını belirginleştirmek, daha genç ve çekici bir görünüm elde etmek isteyen kişiler için elmacık dolgusu bir seçenek olabilir.

Yaş almaya bağlı olarak çoğu kişinin yanak bölgesinde hacim kaybı ve sarkma görülür. Elmacık kemiğinin üzerindeki doku aşağı doğru sarkıp nazolabial bölgenin üzerinde oturunca, yüzde yorgun ve yaşlı bir görünüm belirginlik kazanır. Bu değişim her ne kadar zamanın doğal bir getirisi olsa da, söz konusu durumun elmacık dolgusu ile tersine çevrilmesi, yüze daha genç ve canlı bir görünüm kazandırılması mümkündür.

Elmacık Dolgusu Kimlere Yapılır?

Genellikle yapısal nedenlere ya da yaş almaya bağlı olarak elmacık kemiğinde hacim kaybı ya da çöküntü olan kişiler elmacık dolgusu enjeksiyonu için uygun adaylar olarak kabul edilir. Zayıf yüz hatlarına sahip olan kişiler de elmacık dolgusu enjeksiyonundan fayda sağlayabilir. Elmacık dolgusu yüzünün daha çekici bir görünüme sahip olmasını isteyen kişilerde de sıklıkla tercih edilen bir medikal estetik prosedürdür. Elmacık kemiklerinde asimetri olması, diğer bir deyişle birinin diğerine göre daha büyük ya da küçük olması durumunda, bu görünümü iyileştirmek için de elmacık dolgusu yapılabilir.   

Elmacık dolgusu prosedüründe hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri kullanılır. Hastanın anatomik özellikleri incelendikten sonra enjeksiyon noktaları ve dozu belirlenir. Bu sayede elmacık dolgusu sonrası yüzde doğal ve estetik açıdan daha iyi bir görünüm elde edilmesi mümkün olabilir. Hyaluronik asit vücutta doğal olarak bulunan bir madde olduğundan enjeksiyon sonrası vücutta bir zarar ya da yan etki görülmez.

Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz. ( https://safakgoktas.com/elmacik-dolgusu/ )