EPDK'nın duyurusuna göre, yarından itibaren akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi farklı ifadelerle ürün satışı ve buna bağlı olarak farklı fiyat uygulamaları sona erecek.

EPDK tarafından yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak bu özelliklerin fiyatı değiştirmeyeceği belirtildi. Türkiye genelindeki yaklaşık 13 bin akaryakıt bayisinin tüketicilerin ihtiyaçlarını en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşıladığı vurgulandı.

Sigara ve Akaryakıta Yüksek ÖTV Zammı: 3 Temmuz'da Belli Olacak Sigara ve Akaryakıta Yüksek ÖTV Zammı: 3 Temmuz'da Belli Olacak

Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile bayilerde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile dolum terminallerinde kalite izleme çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, bu yeni düzenlemenin tüketicilerin akaryakıt alım süreçlerini daha şeffaf ve adil hale getirmeyi hedeflediği ifade edildi.