Deprem bölgesindeki anket sonuçları ve yapılan temayül çalışmalarının ardından Erdoğan'ın, bölgedeki belediye başkanlarını değiştirme kararı aldığı ifade ediliyor. Bu değişimle birlikte yeni adaylarda aranacak öncelikli özellikler ise yönetim tecrübesi, empati yeteneği, çözüm odaklı bakış açısı, tevazu ve halkla iç içe olma becerisi olarak sıralanıyor.

Erdoğan'ın özel bir çalışma yürüttüğü ve yeni adayları dikkatlice seçerek, depremzedelerin sorunlarına çözüm odaklı yaklaşabilecek niteliklere sahip isimlere yöneleceği belirtiliyor. Aday belirleme sürecinde halkın nabzının anketlerle ölçülerek en uygun adayların seçileceği ifade ediliyor.

CHP'li Milletvekili Ali Öztunç: 'Kahramanmaraş'ta 4 Belediyeyi Kazandık!' CHP'li Milletvekili Ali Öztunç: 'Kahramanmaraş'ta 4 Belediyeyi Kazandık!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların açıklanmasıyla ilgili olarak aralık ayının sonuna doğru büyükşehirlerin adaylarını duyurmayı planlıyor. Bu süreçte yapılan değişimlerin, yerel yönetimlerde daha etkili ve halka yönelik hizmet anlayışını güçlendirmeyi amaçladığı belirtiliyor.