Erzincan İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarına başladı.
Beş gün sürecek olan toplantıların ilkine katılarak meclisin açılışını yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun ve meclis üyelerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Arslantaş, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçte herkesin birlik ve beraberlik içerisinde devletine destek olması gerektiğine vurgu yaparak, Erzincan İl Genel Meclisinin çalışmalarını aksatmadan Erzincan için, vatandaş için yapacağı çalışmalar ile en büyük desteği sağlayacağını ifade etti.
Konuşmasında önemli mesajlar veren Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “Meclis çalışmalarınızı hem yerinde görmek, hem çalışma mekanınızda sizleri ziyaret etmek, hem de bugüne kadar tarımdan içme suyuna, yoldan kanalizasyona, mahalli müşterek çalışmalarda gösterdiğiniz ve bizimde şahit olduğumuz çalışmalarınız için sizlere teşekkür etmek için aranızda bulunuyoruz. Malumlarınız ülkemizde ilimiz çok sıkıntılı süreçten geçti. Milletin iradesine, milletin seçtiğine, Türkiye Cumhuriyetinin anayasası hükümleri çerçevesinde seçilen Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimizin işleyişine müdahale etmek isteyen üniformalı terörist gurubun müdahalesi ile karşı karşıya kaldık. Ancak milletin irfanı, feraseti ve kendi seçtiği iradesine sahip çıkmasıyla bu süreci atlattık. Şuanda ilimizde asayiş berkemal. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gecede nasıl ayakta ise şuanda da ayakta. Devletimizin kılcal damarlarına kadar sızan bu terör örgütünün üniformalı, kravatlı ve cübbeli temsilcilerine hem hak ettikleri cezaya çarptırmak, hem de devletin işleyen sisteminden dışarda bırakmak üzere güvenlik güçlerimiz, adliyemiz yoğun mesai sarf ediyorlar. Bugün itibariyle 401 kişiye adli ve idari işlem yapıldı, 86 kişi tutuklandı. 70 civarında adli kontrolle serbest bırakılan var. Bir tek masumun kanına girmekten Allah’a sığınırız. Ancak bu terör örgütü mensuplarını bütün kılcallardan bulup temizlemek bizim boynumuzun borcu. Bu konuda sizlerin de elinden geldiği kadar yardımcı olmanızı istiyoruz. Sizin yardımcı olmanız bizim açımızdan bakıldığında devletin işleyen bir kurumunu devam ettirmektir. Toplantılarınızı, hizmetlerinizi vatandaşa yansıyan kısmıyla yatırımları devam ettirme noktasında yapacağınız çalışmalar bizlere yardımcı oldunuz demektir. Başka bir beklentimiz yoktur. Bu 7’inci toplantınızın ilimize köylerimize vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi
Konuşmaların ardından İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, Vali Ali Arslantaş’a üzerine resminin çizildiği bakır tabak hediye etti.