Kurbanlık koç koyun keçi fiyatları, inek dübel fiyatları, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları en çok araştırılan konuların başında geliyor. Vatandaş yüksek enflasyon nedeniyle artan fiyata yetişemezken kurban bayramının yaklaşması ile birlikte şimdi de kurbanın kaç lira olacağını merak ediyor.

2022 Kurban bayramında kurbanlık fiyatlarının geçen seneye göre en az 2 kat daha pahalı olması bekleniyor. Geçtiğimiz sene ortalama 20 lira ile 30 lira arasında değişen büyükbaş kurbanlık fiyatları bu sene 55 liradan başlıyor ve 70 liraya kadar çıkıyor.

Kurbanlık fiyatları Batı illerine göre Erzurum, Bingöl, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Siirt, Hakkari, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Tunceli, Erzincan gibi doğu illerinde daha uygun fiyata satılmaya başlandı

Bu illerde kurbanlıklar 50 liraya kadar alınabiliyor.

Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Van, Muş, Bitlis gibi illerde doğu illerinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatlarındki artış kurbn kesmek isteyen vatandaşları umutsuzluğa düşürdü. Şu anda uygulanmakta olan fiyatlar şu şekilde:

Tosun 65 TL (Geçen sene 30 TL)

Düve 60 TL (Geçen sene 29 TL)

İnek 52 TL (Geçen sene 26 TL)

Toklu 68 TL (Geçen sene 32 TL)

İğdiş 66 TL (Geçen sene 30 TL)

YEM FİYATLARI ÇOK ARTTI

Kurbanlık hayvan yetiştiricileri kurbanlık fiyatlarındaki artışa neden olarak yem fiyatlarındaki yüzde 300'leri bulan artışı neden olarak gösteriyorlar. Pek çok besici hayvanlarını satarak işi bırakmış durumda. Kurban bayramı çok sayıda besici için son bir umut kapısı haline gelmiş durumda. Besiciler 55 liranın altında satılan kurbanlıkların zararına gideceğini ifade ediyorlar.

BÜYÜKBAŞ HİSSE KAÇ LİRA

Büyükbaş kurban kesimlerinde hisse fiyatları en az 4 bin 500 liradan başlıyor 8-10 bin liraya kadar çıkıyor. Sosyal medyada örgütlenen kurban yetiştiricileri fiyatların düşük tutulmaması yönünde birbirlerini etkilemeye çalışıyorlar.

2022 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN

2022 yılında Kurban Bayramı'nın 1. günü

9 Temmuz 2022 tarihinde idrak edilecek. 12 Temmuz ise bayramın son günü olacak.

Kurban Bayramı arifesi: 8 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN

Bayramın birinci günü cumartesi gününe denk geliyor. Bayram dört gün boyunca devam edecek. Henüz bayram tatilinin uzatıldığı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.