Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü’nde işe alınan 16 sosyal danışmanın hizmet içi eğitimleri devam ediyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitim programında, Jandarma İl Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği personeli tarafından, kurumun çocuk ve kadınlara ilişkin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, ASDEP projesi kapsamında göreve başlayan 16 meslek elemanının hizmet içi eğitimlerinin belirlenen takvim içerisinde Erzurum’da faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla devam ettiğini ifade etti.
ASDEP, kapsamında saha çalışmalarına başlanacağını belirten Zil, "ASDEP, Aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, İhtiyaca göre sosyal yardım hizmetlerinin planlanması ve uygulanması, Gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir programdır’’ dedi.