Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim-İş Bölümü öğrencileri tarafından mezuniyet resim sergisi düzenlendi.
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kırkkılıç, aynı fakültenin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitim Anabilim Dalı Öğretim elemanlarından Menduha Satır ve Harun Şahin atölyelerinde okuyan son sınıf öğrencileri mezuniyet sergisinde son kez buluştular.
Mezuniyet resim sergisine okuldan mezun olan öğrencilerin velileri de hazır bulundu. Dekan Prof. Dr. Ahmet Kırkkılıç sergide yaptığı konuşmasında, “Okulumuza 4 yıl önce geldiğinizde gençtiniz, bakın şimdi birer delikanlı ve hanım efendi oldunuz. Olgunlaştınız. Son sınıf öğrencilerimizin mezuniyet sergisinde, mezun olan 80 öğrenci el emekleri göz nurları ile resimlerini son kez sergilediler. Her öğrencimiz kendine has yorumu ve el becerisini resmetti. Öğrenciler serbest olarak çalıştılar. Her öğrencimiz sevdikleri konuları resmetti. Belli bir konumuz yoktu. Türkiye’nin çeşitli illerinden okulumuzda öğrenim görüp mezun olanlar arasında birde yaban ülkelerden de öğrencilerimiz var mesela Türkmenistan, Sırbistan ve Bosna Hersek’ten de öğrencilerimiz mezun oldular. Mezun olan bu öğrencilerimizin bir özelliği mezun olduktan sonra direk öğretmen adayı oldular.” dedi.
Konuşmalardan sonra mezun olan öğrenciler ve okul hocaları birlikte mezuniyet kurdelesini kestiler. Dekan ve veliler resim sergisini birlikte gezdiler.