AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Erzurum Lisesi’ni ziyaret etti. Tarih dersinin işlendiği bir sınıfa misafir olan Ilıcalı, öğrencilerle sohbet etti.
Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı eğitim döneminin bir yılını geçirdiği Erzurum Lisesi’ne anlamlı bir ziyarette bulundu. Okul Müdürü Selami Güneş tarafından karşılanan Ilıcalı, Tarih Dersinin işlendiği bir sınıfa misafir oldu. Öğrencilerle sohbet eden Ilıcalı, tarih dersi iyi olan biri kız biri erkek, iki öğrenciye tablet ve bisiklet hediye edeceğini söyledi. Gençlerin toplu taşımada sıkıntı yaşadığını öğrenen Ilıcalı, öğrencilere tramvay müjdesi vererek şunları söyledi; "Ben ulaştırmayla ilgili çalışıyorum. Şimdi Erzurum Büyükşehir Belediyesine bir tramvay projesi hazırladı benim asistan doçent arkadaşlarım, o proje bir ay sonra ihale olacak. İki sene sonra, Erzurum Lisesi’nin gençleri de öğrencileri de tramvayla Erzurum’u dolaşacak” dedi.
Mustafa Ilıcalı’nın, Acun Ilıcalı’nın amcası olduğunu öğrenen gençlerin Ilıcalı’dan bir isteği daha vardı. Öğrenciler; "Acun Ilcalı’yı da okulumuzda görmek istiyoruz onu çok seviyoruz. Bize bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu oluruz " ifadeleriyle Ilıcalı’dan bu konuda yardım istediler.
Bu anlamlı ziyarette, Okul Müdürü Selami Güneş okul arşivinde bulunan, Ilcalı’nın sınıf geçme notlarının yer aldığı, Lise Ara Sınıfları Geçme defteriyle Mustafa Ilıcalı’ya büyük bir sürpriz yaptı. Ayrıca Güneş, Ilıcalı’ya Erzurum Lisesi’nin tarihini anlatan bir belgesel ile 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum Lisesi ziyareti sırasında çekilmiş bir fotoğrafı hediye etti.