Erzurum Yakutiye İlçesi Köşk Mahallesi muhtarlık binasında çıkan yangın mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Bugün öğle saatlerinde Aşağı Köşk Mahalle Muhtarlığı binasının arka tarafındaki kömürlük kısmında nedeni belli olmayan bir sebepten dolayı yangın çıktı. Mahalle sakinlerinin itfaiyeyi araması ile kısa sürede yangın yerine gelen Erzurum Büyükşehir İtfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale ettiler.
Görgü tanıkları binanın arka tarafında oyun oynayan çocukların sebep olduğu yangında kullanılmayan bina kül oldu. Vatandaşlar, “Çocuklar oyun oynuyorlardı. Büyük ihtimalle kimin yaptığını göremedik ama oyun oynayan çocuklar yakmış olabilirler” dediler.
İtfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalesi ile alevlerin yan binalara sıçramasını önlenirken mahalle sakinleri rahat bir nefes aldı. Yangında her hangi bir can kaybı yaşanmazken kömürlük kullanılamaz hale geldi.
Olay yerine gelen Murat Paşa Mahalle Muhtarı Metin Karadeli önce kendi imkanı ile yan binadan çektiği hortumda yangına müdahale etmeye çalıştı.
Murat Paşa Mahallesi Muhtarı Metin Karadeli, “Yangını kimin çıkardığını görmedim, büyük ihtimalle arka tarafta oyun oynayan çocuklar çıkarmıştır. Kimseden şikayetçi değilim. Sevindirici tarafı yangında can kaybı yaşanmadı buna da şükür ‘’ dedi.