Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de düzenlediği düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne katıldı.
15 Temmuz günü gerçekleşen darbe girişimin ardından tüm yurda yayılan demokrasi yanlısı gösteriler devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi ikinci büyük mitingini İzmir’de gerçekleştirdi. Yüzbinlerce demokrasi sevdalısının destek verdiği mitinge, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da katıldı.
Konuyla ilgili olarak konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Taksim Meydanı’nda düzenlenen demokrasi mitinginden sonra Eskişehir Vilayet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine katılmıştık. Bu gün de İzmir’de cumhuriyet ve demokrasi için bir araya gelmiş yüzbinlerle beraberiz. Bu ülkenin artık ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacı var. Bu günleri çok iyi değerlendirelim. Demokrasi sadece bir kelime değil. Demokrasi, insan hakları demek, demokrasi özgürlük demektir. Demokrasi kadın-erkek eşitliği demektir. Demokrasi demek hukukun üstlüğü demek, bağımsızlık demek, insanların birbirini sevmesi sayması, insanın varlığı demektir. Birbirimize sarılarım, birbirimizin hatalarımızı aramayalım. Bu ülke hepimize yeter, hepimizi doyurur, hepimizi mutlu eder. O yüzden bu vatana sahip çıkalım değerli arkadaşlarım. Bu darbe girişimi sırasında şehitlerimiz oldu. Onların önünde saygıyla eğiliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, ilk kez Taksim Meydanı’ndaki okuduğu 10 maddelik manifestoyu madde madde okuyarak, mitinge katılanlara oylattı ve alanı dolduranların havaya kalkan kollarını gördükten sonra "Kabul edenler, etmeyenler, oybirliği ile kabul edilmiştir" ifadelerini kullandı.