Sosyal medyada "Dede torun mavi kapak" adıyla açtıkları hesap  sayesinde Eskişehir'in yanı sıra Türkiye'nin birçok ilinden kargo yoluyla plastik  kapak bağışı kabul eden dede torun Halit Aydoğan ve 16 yaşındaki Melike Sarıtaş,  bu projeyle 129 bedensel engelli kalbe dokunmanın mutluluğunu yaşadı.

Topladıkları kapakları plastik firmalarına satıp tekerlekli sandalye  satın alan dede torun, Eskişehir'de aldıkları tekerlekli sandalyeleri elden  teslim ederken, farklı illere ise kargoyla gönderiyorlar.

Sadece bu yıl 3 ton kapak toplayan ve 5 yıl içinde bin tekerlekli  sandalyeye ulaşmayı hedefleyen Halit Aydoğan ve torunu Melike Sarıtaş, sosyal  medya hesaplarındaki takipçi sayısının yaklaşık 30 bini bulmasıyla hedeflerini  tuturacaklarına kesin gözüyle bakıyor.

Dede Halit Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıl önce  başladığı sosyal sorumluluk projesinin kendisi için bir yaşam biçimi haline  geldiğini söyledi.

Torununun anaokuluna başladığı yıl mavi kapak projesinin henüz  bilinmediğini anlatan Aydoğan, "Böyle bir durumdan bizim de haberimiz yoktu.  Torunum okulda bu proje için gönüllü olmuş. Ben de ona yardım etmek istedim. Okul  yönetimi, 500 kapak getireni okul dergisine çıkaracağını söylemiş. Torunum çok  istedi. Ben de kısa sürede 485 kapak topladım. Fakat torunum dergiye çıkamadı.  Ağladı. O gün söz verdim. Bir sonraki yıl torunumu sınıfında, okulunda ve  Eskişehir'de birinci yaptım." dedi.

Aydoğan, hayata bakış açısını engelli bir çocuğun değiştirdiğini  belirterek, "12 yıl evvel torunum için ikinci kez topladığım kapaklarla bir  tekerlekli sandalye alabildim. Bu sandalyeyi de küçük yaşta bir evladımıza hediye  ettik. İsmi Tuncay'dı. Onun bir cümlesi beni yaktı, bitirdi. Sandalyesi yokken  annesine 'Keşke bizim de paramız olsa, bir tekerlekli sandalye alabilsek. Senin  de kolların yorulmazdı.' demiş. Bu cümleyi duyduktan sonra Hakk'ın huzurunda söz  verdim. Ölene dek engelli çocuklarımız, bireylerimiz için mavi kapak  toplayacağım." diye konuştu.

"Türkiye'nin her yerinden kargo geliyor"

Torununun sosyal medya hesabı açmasıyla mavi kapak projesine desteğin  de arttığını dile getiren Aydoğan, şöyle devam etti:

"Artık kapımıza günde 3-4 defa kargo geliyor. Bu anlatılamaz bir  mutluluk. Allah hepsinden razı olsun. Kapaklarının zayi olduğunu düşünmesinler.  Hepsi geri dönüşüme gönderilerek engelli kardeşlerimizin yüzünde gülücük oluyor.  Yıllık 800 kilo kapak topluyorken, bu yıl 2,5 ton kadar kapak birikti. Yıl sonuna  kadar 3 ton olur. Farkın sebebi, farklı şehirlerden gelen kapaklar. Merhametli  insanlar sayesinde bu rakamlara ulaştık. Türkiye'nin her yerinden kargo geliyor.  Tek tek kayıtlarını tutuyorum. Defterime yazıyorum. Sesimizi daha fazla  duyurabilirsek 129 değil binlerce insana yardım ederiz."

"Dedemle her gün biraz daha hırslanarak mücadelemizi sürdürüyoruz"

Dedesiyle küçük yaşta böylesine anlamlı bir projeyi başlatan Melike  Sarıtaş da insanlara yardımcı oldukları için kendisini çok şanslı hissettiğini  dile getirdi.

Şarıtaş, şehir dışından kendilerine kargo ile gönderilen mavi  kapaklara kargo ücreti alınmaması için yetkililerden destek beklediklerini  belirterek, "İnsanlara külfet olmamalıyız. Dedemle her gün biraz daha hırslanarak  mücadelemizi sürdürüyoruz. Sesimizi duyanların da aynı hassasiyeti göstermesini  istiyoruz." ifadelerini kullandı.