Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği (ESMİAD), Halep Türkmenlerine ulaştırılmak üzere hazırladığı 4 adet yardım TIR’ını Eskişehir’den dualarla uğurladı.
Uğurlama töreninde konuşan ESMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Uğur Yalçın, “Hepimizin bildiği gibi komşumuz Suriye’de uzun zamandır bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Ne yazık ki, bu dramdan en çok etkilenenler orada yaşayan Türkmen soydaşlarımız oldu. Eskişehir esnafı ve sanayicileri olarak bizler, zorda olan soydaşlarımıza destek vermek amacıyla, Eskişehir Valisi Sayın Güngör Azim Tuna’nın desteği ve izni ile gıda yardım kampanyası düzenledik. Bugün toplanan bu yardımları, Eskişehir’den Allah’ın izniyle Halep Türkmenlerine gönderiyoruz. Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği üyeleri olarak, bu kampanyanın başarıya ulaşmasına vesile olabildiğimiz için onur duyuyoruz. Dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun, zorda olan soydaşlarımıza yardım elini uzatabilme gücünü devletimize ve milletimize nasip etmesini, yüce Allah’dan diliyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından ESMİAD’ın 4 TIR’ı, ESMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Uğur Yalçın, Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanı Engin Şahan, ESMİAD yönetim kurulu üyeleri ve hayırsever işadamları tarafından Eskişehir ilinden, Halep Türkmenlerine ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı.