Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, ESOGÜ Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunlarını verdi.
Sözlerine, tüm mezunları, aileleri ve öğretim elemanlarını tebrik ederek başlayan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yücel, ESOGÜ ile birlikte fakültelerinin de hızlı bir şekilde geliştiğini belirtti. Bu yıl 316 mezunun sağlık çalışanları ordusuna katıldığını ifade eden Prof. Dr. Ferruh Yücel, mezunlarını fakülte olarak sağlık hizmetlerinin sunumu ve dağıtımı açısından en iyi şekilde yetiştirdiklerini vurguladı. Yücel son olarak mezunların görevlerini yaparken insana hizmet ettiklerini unutmamalarını, işlerini en iyi şekilde yapmalarını, ekip çalışmasına inanmalarını, sürekli kendilerini geliştirmelerini, ülkelerini ve insanları karşılıksız sevmelerini istedi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde günlük yaşam içinde insan sağlığını etkileyebilecek durumları göz önünde bulundurarak sağlıklı ve hasta bireylerin her ortamda bakım ihtiyaçlarını tespit edebilecek, uygulayabilecek ve değerlendirebilecek nitelikte profesyonel personelin yetiştirildiğini belirten Rektör Hasan Gönen ise, iyi eğitim görmüş hemşire, ebe ve sağlık memuru sayısının artırılmasının önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Hasan Gönen fakülte öğretim elemanlarına özverili ve hoşgörülü yaklaşımlarıyla gençlerin iyi yetişmelerine katkıda bulundukları için teşekkür ederken, ailelere de seslenerek büyük fedakarlıklarla yetiştirdikleri evlatlarının çabalarının karşılığını alarak mezun olduğunu ve bunun da kendilerini gururlandırdığını söyledi. Mezunların bundan sonraki mesleki ve sosyal yaşantılarında da milli ve manevi değerlere bağlı şekilde ve çevreleriyle sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurarak başarılı olacaklarına inandığını söyleyen Gönen, tüm mezunların mesleki bilgi ve becerileriyle ve ESOGÜ mezunu olmanın verdiği güvenle kendileri ve ülkelerinin geleceğine katkıda bulunacaklarına inandığını da sözlerine ekledi ve onları başarı dilekleriyle uğurladı.
Açılış konuşmalarının ardından Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Örsal tarafından Hemşirelik Bölümü mezunlarına “Hemşirelik Andı”, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nebahat Özerdoğan tarafından ise Ebelik Bölümü mezunlarına “Ebelik Andı” okutuldu. Başarı belgesini Rektör Hasan Gönen’den alan fakülte birincisi Tuğba Yıldırım, mezuniyet kütüğüne isim plaketini çakarken, okullarını dereceyle bitiren öğrencilere de başarı belgeleri verildi.
Tören tüm mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından geleneksel kep atma bölümüyle sona erdi.