Odunpazarı Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliği protokolü ilk meyvesini verdi.
Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Eskişehir’in Han iİlçesinde toplanan sokak köpekleri kısırlaştırma, aşılama ve tedavi işlemlerinin ardından toplandıkları noktalara geri salındı. Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi arasında Eskişehir genelindeki sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına yönelik çalışmalarda da ilk olarak Han Belediyesi talepte bulundu. Bu talep doğrultusunda da Han Belediyesi sınırları içinde yer alan 22 adet sokak köpeği, Odunpazarı Belediyesi ekiplerince toplandı. Toplanan hayvanlardan yetişkin olan 12 köpek kısırlaştırma, aşılama ve tedavi işlemlerinin bitmesinin ardından Han Belediyesi sınırlarında geri bırakıldı. Yavrular ise kısırlaştırılabilecek yetişkinlik seviyesine gelene kadar barınakta kalacak.
Köpeklerin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre alındıkları noktalar da geri salındığını belirten Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, yapılan bu işlemlerin tüm aşamalarının hayvanları koruma kanununa uygun şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti. Hayvanların salımının Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı’nın misafirliğinde yapıldığını anlatan yetkililer, bu işlem sırasında Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, Büyükşehir Sağlık Dairesi yetkilileri, Büyükşehir Kent Konseyi Hayvan Koruma Grup Başkanı ve çok sayıda hayvanseverin bir arada olduğunu ifade etti. Yapılan bu büyük proje konusunda ilk adımını değerlendiren hayvan korumacılar ve belediye yetkilileri, tüm Eskişehir’de yankı bulan bu projeye ilçelerden de destek beklediklerini ifade etti.
Hedef 1 yılda bin köpek
Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, projenin ilk yılı için merkez ilçeler haricindeki 12 ilçede bin köpeğin kısırlaştırılmasını hedeflediklerini bildirdi. Merkez dışında kısırlaştırma faaliyetlerinin yapılmaması, kent merkezinde ve ilçe merkezlerinde bu faaliyetlerin yapılamaması gibi durumlarda sokak hayvanlarının üremesinin önüne geçilemeyeceğini vurgulayan yetkililer, tüm Eskişehir halkını rahatlatacak ve sokak hayvanlarını sağlığına kavuşturacak bu projeye destek beklediklerini söyledi. Odunpazarı Belediyesi’nin şuanda Han, Mahmudiye ve Sivrihisar Belediyesi ile protokol imzaladığını belirten yetkililer, hedeflerinin 1 yılda bin köpek olduğunu kaydetti.