Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) ve Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) tarafından organize edilen ‘Kardeşlik’ iftarı ile 3 bin kişilik kardeşlik yumağı oluşturuldu.
Eskişehir Atatürk Stadyumu girişinde düzenlenen iftar programı, kent halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yerli-yabancı yaklaşık 3 bin kişinin yerlerini aldığı iftar masalarında, geciken vatandaşların oruçlarını açabilmeleri için stadyum girişinde yer alan basketbol sahasına da masa ve sandalyeler konuldu. İftar programından önce sahnede, İslam Peygamberi Hz. Muhammet’in hayatını konu alan naat seslendirildi. Ardından akşam ezanının okunması ile birlikte kardeşlik için bir araya gelen binlerce kişi oruçlarını açtı.
Düzenlenen iftar programı hakkında konuşan Eskişehir İHH Şube Başkanı Musa Karadaş, “Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Eskişehir gönüllüleri olarak, her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da beraberce Eskişehir halkıyla beraber yapalım istedik. Tabi Eskişehir İHH’nın profili çok geniş bir yapıda. Sadece Eskişehir halkımızın ihtiyaç sahipleri değil bugün bu sofrada, dünyanın dört bir coğrafyasında öğrenci kardeşlerimiz de var, mülteci kardeşlerimiz de burada, yetim kardeşlerimiz de burada aileleriyle buraya geldiler. Bizimle beraber iftar yapma mutluluğuna eriştiler. Aslında biz burada insanların birbirleriyle selamlaşmasına vesile olmaya çalıştık. Selamlaşsınlar, birbirlerini tanısınlar aynı sofrada otursunlar istedik. Protokol diye bir şey de yapmadık. Her gelen aynı cami mantığı gibi safa gelen otursun istedik. Başkanlar da, vekil de aynı sofradaydı halkın içerinde iftar yaptılar amacımız budur, güzelliği paylaşmak ve insanlarla Ramazanın bereketini hissettirmekti. Biz, alanın büyüklüğünü düşünerek 2 bin kişi dedik ama arkadaşlardan gelen bilgiler doğrultusunda, yaklaşık 3 bin kişiye ulaşmış elhamdülillah yemeklerimiz yetti” ifadelerini kullandı.
Oruçların açılmasının ardından iftar sofrasında bulunan vatandaşlar ellerini semaya açarak dua etti.