Eğitimci-yazar İbrahim Gerede, 1996-2016 yılları arasında çeşitli gazetelerde yayınlanan köşe yazılarını bir kitapta topladı.
İbrahim Gerede’nin Kesit-Eskişehir Yazıları adını verdiği kitap, Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanarak bastırıldı. Odunpazarı Belediyesi ve İbrahim Gerede Hasan Polatkan Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Kesit-Eskişehir Yazıları” adlı kitabın tanıtım, söyleşi ve imza töreni etkinliği düzenledi. Tanıtım etkinliğine, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, EĞİT-DER Genel Başkanı Mustafa Demir ve EĞİT-DER Eskişehir Şube Başkanı Emin Dağlı katıldı.
Etkinlikte bir de söyleşi gerçekleşti. Moderatörlüğünü Kemal Yakut’un yaptığı söyleşide, İbrahim Gerede “Kesit-Eskişehir Yazıları” adını verdiği kitabını anlattı. Gerede, Kitabın hazırlanması ve basımına katkıda bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür etti.
Gerçekleştirilen söyleşide konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Eskişehir’in yereline özel kültürel çalışmaları desteklemek zorunda olduklarının bilinciyle hareket ettiklerini kaydetti. Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“Daha önce Eskişehir Halkevi ile ilgili bir kitap yaptık. Bu kitaptan sonra da sevgili dostum, ağabeyim İbrahim Gerede’nin yazılarını da kitaplaştırmayı bir görev olarak kabul ettik ve Eskişehirlilerin yararına sunduk. İbrahim Gerede’nin yazıları Eskişehirli eğitimcilerin örgütlenme tarihinin belgeleri ile dolu. Bu kitap, gerçekten arandığında bulunamayacak pek çok bilginin yan yana gelerek kitaplaştırılmış bir kesiti.”
Konuşmaların ardından İbrahim Gerede, kitaplarını imzaladı.