Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde “Proje Tabanlı Staj (PTS) Programı 2015 Projeleri Sertifika Töreni” yapıldı.
Öğrenci Merkezi Salon 2009’da yapılan Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) Proje Tabanlı Staj (PTS) Programı 2015 Projeleri Sertifika Töreni’ne, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, iş adamları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
"HER YIL 50 ÖĞRENCİNİN FARKLI İŞ YERLERİNDE STAJ ALMASI BÜYÜK AVANTAJ"
Sertifika töreninde bir konuşma yapan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Proje Tabanlı Staj Programı’nın 4’üncü yılını doldurduğunu söyledi. Programın çok faydalı olduğunu dile getiren Başkan Güler, "Anadolu Üniversitesi’ni tebrik etmek istiyorum. Eskişehir’de sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın programdan yararlanmasının da, bizler için çok büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Her yıl ortalama 50 öğrencinin farklı iş yerlerinde staj alması çok büyük avantaj. Öğrencilerimizin staj sonrasında o iş yerlerinde çalıştığını da görüyoruz" dedi.
"ÜNİVERSİTEMİZDE İLK UYGULANIYOR OLMASI BENİ MUTLU EDİYOR"
Törende diğer bir konuşmayı yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan yaptı. Her geçen yıl, proje sertifika törenlerinde daha fazla heyecan duyduğunu anlatan Rektör Gündoğan, "Her sene proje tabanlı staj yapan öğrenci sayımız artıyor. 7 ile başladık 51’e yükseldik. İnşallah bir kaç sene içerisinde yüzlü rakamlara çıkacağız. Bu önemli bir gösterge. Biliyorsunuz, ülkemizde özellikle üniversitelerde yapılan stajlar son derece denetimsiz. Çoğu zaman öğrenci gidiyor, stajımı yaptım diye belge getiriyor. İşliyorsunuz. Yani bunun saklayacak bir tarafı yok. Çoğu maalesef böyle. Aslında bu proje tabanlı staj uygulaması buna çok güzel bir cevap. Belli bir program dahilinde çıktısı olan, bir mekanizmaya bağlanmış. Bunun bizim üniversitemizde ilk uygulanıyor olması beni ayrıca mutlu ediyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından projede emeği geçen iş adamlarına, farklı firmaların yetkililerine, öğretim üyelerine ve öğrencilere sertifikaları teslim edildi. Sertifika tesliminin ardından Rektör Gündoğan, öğrencilerin projelerini inceleyerek bilgiler aldı.