Yaklaşık 2 yıldır ‘Haşimoto’ hastalığı sebebiyle kısık sesle konuşabilen hasta, Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesinde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Medine Çiçek, 2 yıl boyunca ses kısıklığı, nefes darlığı ve yutkunmada zorluk çekince çok sayıda doktora başvurdu. Bir türlü sesine kavuşmayan Çiçek, Eskişehir’de 2013 yılında tiroit kanserini geçirdiği ameliyat sonrasında yenmeyi başaran Güzel Kaçmaz’ın tavsiyesiyle Eskişehir Özel TSG Anadolu Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kayıhan Çağlar’a geldi. Yapılan tetkikler sonucunda ‘Haşimoto’ hastalığı teşhisi konulan hasta, ameliyatla sağlığına kavuştu.
Operasyon hakkında konuşan Op. Dr. Çağlar, "Hastamızın hikayesinde 1 buçuk yıl önce Van-Erciş’te yapılan tiroit iğne biyopsisinin şüpheli çıktığı, ifadesi mevcuttu. Amcalarında da tiroit kanser öyküsünün olması, 2 seneden beridir süregelen ve bizim bası bulguları olarak adlandırdığımız, ses kısıklığı, nefes darlığı ve yutkunmada güçlük şikayetleri de kanser şüphesini kuvvetlendiriyordu. Haşimoto hastalığı teşhisi koyduğumuz hastamız tiroit hormon ilacını kullanıyor olmasına rağmen kandaki tiroit hormon yetmezliği nedeni ile kullanmış olduğu ilaç miktarını artırdık. Artık ameliyat olarak şikayetlerinden kurtulmak isteyen hastamıza o andaki normal olmayan kan değerleri ile bunun gerçekleşemeyeceğini, ayrıca Haşimoto hastalığındaki tiroit ameliyatının cerrah için en zor ve hastanın ses sinirleri ve kalsiyum bezleri için en riskli ameliyat olduğunu söyledik. Düşünmek istediğini söyleyen hastamız tekrar Kuşadası’na gitmişti. Ardından ilaçlarını kullanan hastada değerler normale döndü. Yeniden geldi. Yapılan ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu" dedi.
Hastane çalışanlarına ve doktoruna teşekkür eden Medine Çiçek, "Sesime, nefesime ve sağlığıma kavuştum. Bundan sonraki kontrollerde de ona gideceğim ve herkese tavsiye edeceğim. Beni tüm şikayetlerimden kurtardığı için kendisine teşekkür ederim" diye konuştu.