Seyitgazi Belediyesi tarafından asırlardır ilçede dağıtılan ‘Battalgazi lokması’, her cuma günü Seyyid Battal Gazi Külliyesi’nde vatandaşlara ikram edilecek.
Seyyid Battal Gazi Külliyesi’nde tarihi gelenek tekrar canlanıyor. Asırlardır ilçede dağıtılan Battalgazi lokması Seyitgazi Belediyesi tarafından artık her cuma günü Seyyid Battal Gazi Külliyesi’nde dağıtılacak. Battalgazi lokmasının asırlar önce ilçede bir gelenek olarak yapılıp dağıtıldığını belirten Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, “Göreve geldiğimiz günden bugüne dek gelenek ve göreneklerimizi yaşatma ve tarihimize sahip çıkma adına geniş çaplı araştırmalarımızı yapıp, bunları tekrar hayata geçiriyoruz. Seyyid Battal Gazi Hazretleri adına dağıtılan Battalgazi lokması da bu geleneklerimizden bir tanesi. Asırlardır geleneksel hale gelen Battalgazi lokmasını her cuma günü Seyyid Battal Gazi Külliyemizde dağıtıp; hem geleneklerimize sahip çıkmak hem de birlik beraberlik ve kardeşliğin bir simgesi olan bu manevi değerimizi yıllar önce olduğu gibi yaşatmak istiyoruz. Bugün yıllar sonra ilk kez Seyyid Battal Gazi Külliyemizde dağıtılan Battalgazi lokması hayırlara vesile olsun” dedi.
Vatandaşlar ise belediyenin eski gelenekleri yaşatmak amacıyla başlattığı bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Hasan Kalın’a teşekkür etti.