Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Kentsel Tasarım Atölyesi mensupları, Tepebaşı Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile buluştu.
47 öğrenci ve toplam 5 kişilik atölye öğretim elamanları ile birlikte bu dönem Eskişehir Baksan Sanayi Sitesi’ni çalışma alanı olarak belirlediklerini belirten Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Açelya Alpan, “Burasını çalışma alanı olarak seçmemizin sebebi öncelikle Tepebaşı Belediyesi’nin akıllı şehir konusundaki vizyonu oldu. Biz de öğrencilerimize bu dönem akıllı şehir kapsamında ve iklim değişikliğine karşı dayanıklılık kapsamında bir kentsel tasarım çalışması yapmayı düşünüyoruz. Baksan Sanayi Sitesi ve çevresinde gerekli tespit çalışmalarını gerçekleştirdik. Bundan sonra arkadaşlarımız bu tespit çalışmalarının ışığında iklim değişikliği dayanıklı temalı kentsel tasarım projelerini geliştirecekler. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün çok güzel bir şekilde ağırlandık. Aynı zamanda bizim çalışma grubumuzun vizyonuna uygun bir şekilde Tepebaşı Belediyemiz bize temiz enerjiyle çalışan elektrikli araçlarıyla ulaşım sağladı” dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, “Akademisyen kadronun ve onlarla beraber genç öğrenci kardeşlerimizin kentimizin çok önemli noktası olan Baksan ile ilgili bir çalışma yapmaları bizi hem heyecanlandırdı hem de mutlu etti. Çünkü Baksan bizim küçük sanayimiz. Ama yılların vermiş olduğu yıpranmalarla alt yapısı çökmüş, üst yapıda sıkıntıları olan bir yer. Bu alanı oradaki sahipliler adına daha iyi noktaya getirebilmek adına yapılacak bütün çalışmaları destekleriz. Orada hiç kimsenin hakkının yenmemesi, arazilerinin veya değerlerinin birebir kendilerine günün rantına göre verilmesi çok önemli. Bu çalışmalarda orada iş yapan vatandaşlarla temas ederek değerlendirilmesi yapılıyor. Ama şimdi orada bir proje değerlendirilmesi yapılacak. O açıdan taslakta bir proje de olsa bize ve oradaki yaşayanlara çok önemli ipuçları verecek. Projenin yenilenebilir enerji konusu öne çıkacak şekilde hazırlanması bizim hassasiyetimize de uygun. Bu konuda hem hocama hem de genç arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Diliyoruz Tepebaşı Bölgesi’nin başka noktalarında da bu tip çalışmaları yapsınlar bize yardımcı olsunlar. Böyle çalışmalardan bizlerin de önemseyeceğimiz noktalar çıkar. Onun için hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.