Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 58 yıldır süregelen "Sarıcakaya Ticaret ve Emtia Panayırı"nı gezdi.
1958 yılından bugüne kadar geleneksel olarak devam eden panayırı gezen Vali Çelik, "Sarıcakaya bölgesinin tanıtımına büyük katkı sunan panayır, hem vatandaşlarımızın bir araya gelmesini sağlıyor, hem de ticari anlamda yörenin kalkınmasına katkıda bulunuyor" dedi.
Panayırda alışveriş yapan vatandaşlarla bol bol sohbet eden Vali Çelik, "Geçmişten gelen kültürümüzü yaşatmamız bizim geleceğimizi değerli kılar. Güzel ülkemizin değişik bölgelerinden buraya kadar gelerek ticaret yapan insanlarımız var. Milletçe birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde böyle güzel bir etkinliğin yapılması bizleri son derece memnun etmiştir. Başta Sarıcakaya belediyemiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Vali Çelik’in panayıra katılmasından dolayı duyduğu mutluluğu aktaran Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler ise, panayırın ulusal konuma gelmesi için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Panayırın yıllardır hiç aksatılmadan devam ettiğini söyleyen Başkan Güler, ilçe halkının ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan etkinliğin, 58 yıldır sürdüğünü dile getirdi. 4 gündür süren panayırın 2 Ekim Pazar günü sona ereceğini açıklayan Başkan Güler, kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek, sözlerini bitirdi.
Panayır alanını gezdikten sonra vatandaşlarla çay bahçesinde bir araya gelen Vali Çelik, dilek ve temennileri dinledi. Vali Çelik’e bu ziyaretlerinde Sarıcakaya Kaymakamı Mubarek Agitoğlu da eşlik etti.