Müslüm Ferdi Bozkurt, Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne Resmen Atandı! Müslüm Ferdi Bozkurt, Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne Resmen Atandı!

Kahramanmaraş'ta, depremzede yurttaşlar arasında tepkilere neden olan "rezerv alan" uygulaması, fay hattının akıllıca dolanması ve çelişkilerle gündeme geldi. Depremzedeler, fay hattının, özellikle AKP'ye yakın isimlerin arazilerini es geçerek dolandığını, heyelan riski olan alanlarda ise Kuran kursu ve AKP'ye yakın kişilere ait sitenin kapsam dışı bırakıldığını iddia ediyor. Ayrıca, belirlenen alanın bazı yerlerde genişleyip bazı yerlerde daraldığını ve fayın akıllıca hareket ettiğini savunuyorlar.

Bu duruma örnek olarak Ramada Oteli, AKP Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici'nin dairesinin bulunduğu Kahramanmaraş Yaşam Sitesi, Aksu TV gibi yerler gösteriliyor. Tepkiler, ayrıca orta hasarlı binaların üstünkörü bir şekilde belirlendiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölge ziyareti sırasında orta hasarlı raporu alan binlerce binanın bulunduğu ifade ediliyor. Depremzedeler, "Uygun Olmayan Alan" uygulamasının kaldırılmadığı takdirde, buradaki tüm binaların yıkılacağı endişesi taşıyor ve bu uygulamanın gerçek amacının ev sahiplerini mağdur etmek ve bölgeden rant sağlamak olduğunu düşünüyorlar.