Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimleri, Atatürk pankartları ve tişörtleriyle sahaya çıkma taleplerinin reddedilmesi üzerine ortak bir karar aldı. İki kulüp, yaşanan sansürü protesto etmek amacıyla maça çıkmama kararı aldı. Bu karar, Türk futbolunda benzeri görülmemiş bir durumu beraberinde getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, acil bir toplantı düzenledi. Ancak Suudi yetkililerin izin vermemesi nedeniyle Atatürk pankartları ve tişörtleriyle sahaya çıkmak isteyen Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimleri, maça çıkmama kararı aldı.

Türk futbol tarihinde eşi benzeri görülmemiş bu kararın ardından, iki takım oyuncuları kaldıkları otelden çıkıp maçın oynanacağı stada gitmek üzere yola çıktı, ancak karar değişmediği için otele geri döndüler.

Fenerbahçe ve Galatasaray, Suudi Arabistan'da yaşanan bu olayla birlikte Türk futboluna damga vuran bir protesto gerçekleştirmiş oldular. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Süper Kupa maçının Türk bayrağı huzurunda, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayacağı, konuyla ilgili çıkan dedikoduların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Ancak yaşanan gelişmeler, Türk futbolseverleri tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Maçın oynanmama kararı, Suudi Arabistan'ın Atatürk'e yönelik sansürünü bir kez daha gündeme getirdi.

İMO Kahramanmaraş: Depremin Simgesi Olan Binamız Yıkılamaz! İMO Kahramanmaraş: Depremin Simgesi Olan Binamız Yıkılamaz!