Alınan bilgiye göre, Kayaönü Mahallesi'nde ikamet eden 3 kişilik Parlak ailesi, önceki akşam sobayı yaktıktan sonra yattı.
Bir süre sonra baş ağrısı ve mide bulantısıyla uyanan ancak hareket etmekte zorlanan Salih İsmet Parlak, Şehitkamil Belediyesi tarafından bir süre önce dağıtılan karbonmonoksit dedektörünün alarm verdiğini duydu.

Zehirlendiklerini anlayan Parlak, eşi ve çocuğunu uyandırıp camları ve kapıyı açarak, içeriye temiz havanın girmesini sağladı. Daha sonra sobadaki kovayı dışarıya çıkaran Parlak, durumu alt katta bulunan akrabalarına bildirdi.

Eşi ve çocuğunu dışarı çıkaran Parlak, karbonmonoksit dedektörü sayesinde ailesini ölümden son anda kurtardı.

- İki yıl önce iki akrabasını kaybetmiş

Hayatlarının Şehitkamil Belediyesi tarafından dağıtılan karbonmonoksit dedektörü sayesinde kurtulduğunu belirten Parlak, Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Fadıloğlu'na teşekkür eden Parlak, 2013'te önce iki yakınını karbonmonoksit zehirlenmesinden kaybettiğini belirterek, "Belediyenin verdiği bu cihaz olmasaydı, belki biz de bugün hayatta olmayabilirdik. Eşim ve bir çocuğum var. Hepimiz hayatımızı belediyeye borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Parlak'ın eşi Elif Parlak ise ailece hayatta kalmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, soba kullanan tüm ailelere karbonmonoksit dedektörü temin etmelerini önerdi.