Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Festival Park'ta gerçekleştirilen etkinlikte, 41 hemşehri derneği açtıkları stantlarda yörelerine ait yemek, el sanatları ve yöresel kıyafetlerini tanıttı.

Etkinliğin açılışında, Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Topluluğu ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve bandosu gösteri sundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, festivalin Mezopotamya, Akdeniz, Fırat ve Karadeniz’in çocuklarını buluşturduğunu belirtti.

Gökkuşağının, renklerin birliği, farklılığı ve güzelliğinden oluştuğunu aktaran Şahin, "Sizler bir kilimin desenisiniz. 'Biz birlikte Türkiyeyiz' diyorsunuz. Sizler Akdenizi ile Karadenizi ile denizleri berekete çeviriyorsunuz. Çok güzel bir söz var; 'Gönül bir dost ister kahve bahane'. Aslında festival bir bahane, dostların bir araya gelmesi için bir bahane, birliğimiz için bir bahane, daha kuvvetli olmamız için bir bahane. Çünkü bizim inancımıza göre birlikten rahmet doğar" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili adayı Abdulhamit Gül de halay, horon, barak havası ve Türkmen geleneğiyle kültürü zenginlik olarak gördüklerini ve koruduklarını belirtti.

Festivalin düzenleyen başta Şahin olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Gül, "Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Hepimiz bir ve birlikte Türkiyeyiz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Zara, seslendirdiği şarkılarla festivale katılanlara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserin ardından Şahin, ünlü sanatçıya kente özgü kutnu kumaşından yapılmış şal ve çiçek takdim etti.