SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu Nizip Ticaret Odası’nda düzenlenen ve büyük ilgi gören konferansta başarı hikayesini anlattı.
Nizip Ticaret Odası tarafından geleneksel olarak değişik dönemlerde düzenlenen Başarı Hikayesi ve Tecrübe Aktarımı söyleşilerinin bu ay ki konuğu Türkiye ve dünyanın yakından tanıdığı Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu oldu. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği söyleşinin açılış konuşmasını yapan Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt “Nizip Ticaret Odası olarak ülkemiz ekonomisinin gelişmesi ve kalkınması noktasında girişimcilik potansiyelinin artması gerektiğinin farkındayız” dedi. Nizip Ticaret Odası’nın Eğitim programları kapsamında girişimciliğin teşvik edilmesi için başarılı kişilerin tecrübelerini paylaşıldığı toplantılar düzenlediklerini vurgulayan Özyurt, "Başarı Hikâyesi ve Tecrübe Aktarımı" toplantımıza konuşmacı olarak teşrifleriyle bizleri onurlandıran değerli büyüğümüz, hayırsever ağabeyimiz Sanko Holding Onursal Başkanı Sayın Abdulkadir Konukoğlu’na Gaziantep ve ülkemiz adına göstermiş olduğu azimli çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunar, ilçemizde ve odamızda konuk etmekten onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Anadolu’da sanayileşmenin önderliğini yapan SANKO Holding, bugün birçok sektörde faaliyet göstermekte olup, yurtdışında ve Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış işletmelerinde binlerce kişiye istihdam oluşturmaktadır. Sayın ağabeyimiz Abdulkadir Konukoğlu TBMM Başkanlığı’nca ‘’Üstün Hizmet Ödülü’’, Gaziantep Üniversitesi’nce de ‘’Fahri Doktora’’ unvanı ve sağladığı burslardan dolayı Eğitime Hayat Verenler Onur Listesi’ne alınarak başarılarını taçlandırmıştır. Ayrıca almış olduğu birçok ödülle Gaziantep’imiz için gurur kaynağı olan duayenimiz Sayın Abdulkadir Konukoğlu bugün hepimizin öğrenmesi gereken çok değerli bilgiler paylaşacaktır" şeklinde konuştu.
"RÜZGAR DURMUŞSA KÜREKLERE ASILIN"
Nizip Ticaret Odasında düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu yarım asırlık iş hayatındaki birikimini aktardı. “Paylaşmak Mutluluktur” anlayışı ile hareket etiğini belirten ve ve “Rüzgar Durmuşsa Küreklere Asılın” sözü ile çalışma azmi ve mücadeleci yönünü ortaya koyan Konukoğlu, iş hayatında çalışmanın ve dürüstlüğün önemine vurgu yaptı. Gaziantepli işadamı Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, başarı öyküsünü anlatırken, "Ben babamın fabrikasında 6 ay yerleri süpürdüm" diye konuştu. Konukoğlu, "Başarının yolu çok çalışmaktan geçer. İş yaşamında çok çalışacaksınız ve merdivenleri yavaş yavaş çıkacaksınız. Ben babamın fabrikasında çalışmaya başladığımda 6 ay yerleri süpürdüm. Her şeyden önemlisi hazmetmektir, iş hayatında bu böyledir. Birden gelip her şeyin üstüne oturursanız, başarılı olamazsınız" ifadelerini kullandı. Katılımcılar tarafından büyük ilgi gören konferansta kendi iş hayatından örneklere de yer veren Konukoğlu, katılımcıların sorularını da cevapladı. Konferans sonunda Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları ve Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt tarafından Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ‘na günün ansına hediye, Nizip Spor Kulübü Başkanı Mehmet Karaçalı tarafından 27 numaralı Nizip Spor Forması takdim edildi.
Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun yaşam öyküsünden kesitlerini anlattığı söyleşiye Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, Eğitim Fakültesi Dekanı Mehmet Özaslan, daire amirleri, oda başkanları ve çok sayıda iş adamı da katıldı.