Güney Afrika’nın Johannesburg kentindeki Africa’s Big Seven Fuarı'na katılan Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), Afrikalılarla, makarna, bulgur, bakliyat ürünleri ve bitkisel yağları buluşturdu. Afrikalıların mercimek çorbası ve bulgur pilavını çok beğendiği öğrenildi.

Makarnayı yumuşak ve lezzetli bulan Afrikalılar stant önünde ikram edilen bulgur pilavı ve mercimek çorbasını alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Afrika pazarının Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek başarılı bir tanıtım çalışması yürüttüklerini ifade eden MBTG Başkanı Surur Aydın, "Afrikalıların tamamına yakın bölümü bulguru tanımıyor. Bulgurla ilk kez tanışan Afrikalıların ürünü sevmesi ve çok lezzetli bulması elbette bulgur üreticilerimiz için büyük önem taşıyor. Diğer taraftan mercimek ve makarnamızda çok sevildi. Bu bölgede özellikle makarnamız biliniyor. Bakliyat ürünlerimizden yapılan yemekleri burada Afrikalılara ikram ediyoruz. Düşündüğümüzün üzerinde bir pazar potansiyeline sahip olan Afrika’da üretici firmalarımızın ciddi çalışmalar yapmasında büyük yarar görüyoruz." dedi.

Fuar süresince ürünlerin tanıtımını yaparken makarna, bulgur bakliyat ve bitkisel yağların kullanılmasıyla yapılan yemekleri de konuklara ikram ettiklerini kaydeden Aydın, "Burada katılacağımız seminerlerde de bu ürünlerin insan sağlığı için önemini anlatan sunumlar gerçekleştireceğiz. Bundan sonra dünyanın neresinde olursa olsun gıda fuarlarına katılmak elzem bir konu. Tanıtım, beraberinde ihracat artışını getirecektir." diye konuştu.