Almanya Federal Hükümeti'nin 2 ambulans ve 13 tırlık insanı yardımları, Suriyelilere ulaştırılmak üzere AFAD'a teslim edildi.

Almanya hükümetinin insan hakları ve insani yardım sorumlusu Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Christoph Strasser, Almanya'nın 2 ambulansla 13 tırlık yardımını AFAD İl Müdürü Sinan Atakan'a teslim etti. Yardım malzemeleri Türk Kızılayı ile AFAD'ın ortaklaşa kullandığı depoya taşındı.

İki ambulansın Suriye'deki hastanelere gönderilerek oradaki hastaların hizmetinde kullanılacağını, temel gıda malzemelerinin ise sığınmacılara ulaştırılacağını belirten Strasser, "Türkiye'nin ve AFAD'ın yapmış olduğu yardımları doğru ve yerinde buluyorum" dedi.

Atakan da yardımların devam edeceğinin sözünü aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün Alman yardım kuruluşu Wings of Help (Luftfahrt ohne Grenzen) tarafından 13 tır insani yardım malzemesini teslim alıyoruz. Daha önce de 3 turda yardım programımız oldu. Bu yardımların devam edeceğini söylüyorlar. İnşallah bu yardımları devam eder. Çünkü hem Suriye'deki vatandaşlar hem Türkiye'deki misafirlerimizin bu yardımlara çok ihtiyacı var."

Programa, Luftfahrt ohne Grenzen Sorumlusu Frank Franke de katıldı.