Araban Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Zeynel Güneş, yaptığı açıklamada, Araban Ovası'nda bu yıl 25 bin dönüm pamuk ekimi gerçekleştirildiğini ve hasadın başladığını söyledi.

İlçede geçen yıl dekar başına 400 kilogram pamuk alan üreticilerin bu yıl 500 kilogram verim aldığını ifade eden Güneş, "Ekimi ve yetiştirme süreci boyunca büyük emek harcayan üreticilerimize hasat döneminde bol kazançlar diliyorum" dedi. 

Aşağı Karavaiz mahallesinde yaşayan pamuk üreticisi Ahmet Kısa da, uzun yıllardır pamuk üretimi yaptığını belirterek "Bu yıl da 75 dönümlük arazimde pamuk ekimi yaptım. 2 yıl öncesine kadar pamukları elle toplatıyordum, Buyıl makinelerle toplatıyorum. İkisi arasında büyük fark var. Makineyle toplanan pamuk daha temiz ve kaliteli oluyor" diye konuştu.  

Üreticilerden Halit Demir ise hasat dönemiinde işçi sıkıntısı yaşadıklarını dile getirerek "Bu yıl pamuğu mekinelerle toplatıyorum. Pamuklar daha kaliteli ve temiz. Artık Araban Ovası'nda makineli pamuk hasadı devri başladı" dedi.