Demokrasi nöbetinin 16. gününde Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki Demokrasi meydanı doldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara akın heden ilçe halkının meydandaki coşkusu 16. günde de sürdü. Yaklaşık 3 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla geldikleri meydanda darbe girişimini protesto etti. Alanda İlçe Müftülüğünün organize ettiği mevlit programı kapsamından Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasideler dinledi. İlahi sonrası Uğur Işılak ın sesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan Dombra ve Mustafa Yıldızdoğanın seslendirdiği ’Ölürüm Türkiyem’ şarkısı çalındı.Ellerinde Türk bayrakları ile nöbet tutan çocuklar da, bayraklarını sallandırdı. alana gelen Ak Parti İslahiye İlçe Başkanı İbrahim Erdoğan yaptığı konuşmasında, "Bu kalkışma esnasında Başkomutanımız talimatı ile tüm vatandaşlar sokaklara döküldü ve darbe girişimi halkın gücü ile geri püskürtüldü. Özellikle asil olan bu milletimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Gerek ilçemizde gerekse de yurdun her yerinde aynı duyarlılık devam etmektedir. Aynı şevk ve aynı azimle bugün 16 günde yine milletin desteği vatanın bütünlüğü için sokaklarda ve meydanlara yılmadan nöbetlerine devam ediliyor" dedi.
Her partiden insanın bu demokrası mücadelesinde yer aldığını kaydeden Erdoğan, "Bizler halkımızın verdiği büyük ve taktire şayan desteklerini ödememiz gerek. Yüce Türk milleti bir bütün oldu. Partili partisiz herkes bu mücadele yer aldı ve sokaklara döküldüler. Asil olan milletimiz burada. Dünya ve bu hainler bundan iyi bir ders çıkarmalılar. İnşallah bundan sonrada böyle durumlar yaşanmaz yok yaşanırsa da bu halkın böylelerine vereceği cevap hazırdır" diye konuştu.
Öte yandan demokrasi nöbetine Ak parti İlçe Başkanı İbrahim Erdoğan’ın yanı sıra İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü H İbrahim Demirtaş, İslahiye Belediye Başkan yardımcıları İzzet Aytekin ve Ergün Mideoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Nöbetteki vatandaşlara İslahiye özgü Ramazan kömbesi dağıtıldı.