Şahinbey Belediyesince yaklaşık 5 yıl önce hizmete açılan Evlilik Okulu'na katılan yaklaşık 5 bin kişi annelikten sağlık sorunlarına, empati kurmadan stres yönetimine kadar farklı konularda eğitim aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, aile yapısının sağlam temeller üzerine kurulmasıyla toplumdaki aile yapısının bozulmaması için dünya evine girmeyi planlayanlara, Şahinbey Kültür Merkezi'nde eğitim veriliyor.

Evlilik hazırlığı yapanlar, Şahinbey Belediyesi öncülüğünde emniyet, milli eğitim ve sağlık müdürlüklerinin yanı sıra müftülüğün ortaklaşa hayata geçirdiği Evlilik Okulu'nda, aile içi empati, madde bağımlılığı, aile içi iletişim, stres yönetimi ve annelik gibi konularda eğitim alıyorlar.

Belediye başkan yardımcısı Cuma Güzel, açıklamada, 2009'da başlayan eğitim seminerlerine bugüne kadar 4 bin 896 kişinin katıldığını belirtti.

Eğitimler sayesinde sağlıklı, mutlu ve huzurlu evliliklerin kurulmasının yanında eşler arasında iletişimi arttırmayı hedeflediklerini vurgulayan Güzel, şunları kaydetti:

"Mutlu evliliklerin kurulması ve boşanmaların yaşanmaması adına bu tür projelere önem veriyoruz. Eğitime katılan gençler, birbirlerini daha iyi anlıyor. Kursiyerlerimiz, hayatlarının en önemli dönüm noktalarından biri olan evlilik öncesi önemli bilgileri edindiklerini dile getiriyorlar. Hatta kursa katılmayı talep eden çiftlerimiz ise eğitimlerin ardından aralarındaki diyaloğun eskiye göre değiştiğini ifade ediyorlar."