Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78.yılı nedeniyle Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) Anma Programı düzenlendi.
GAÜN Atatürk Anıtı’na çelenk koyma törenine Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Valiliği tarafından düzenlenen Atatürk’ü anma programında bulunması nedeniyle katılamazken, rektör yardımcıları Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Prof. Dr. Hilmi Bayraktar ve Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı, Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Emin Sönmez, Genel Sekreter Ayhan Doğan ile çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci hazır bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayan program GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde devam etti.
Buradaki programda ise, GAÜN Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı tarafından hazırlanan “Atatürk Belgeseli” ve Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. Anma programda konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, her milletin kader anları, toplumların kırılma anları olduğunu belirterek, “Bu değişim ve dönüşüm anlarında ani karar verebilen ve toplumunu okuyabilen, dünyanın gidişatını sezebilen insanlar liderlik ruhu gösterirler ve bir çukura düşen milletini tutup ayağa kaldırırlar. İşte Mustafa Kemal Atatürk bir milletin umutsuzluğa düştüğü bir dönemde tereddüt etmeden, ani kararlar alarak liderlik becerisi gösterip bu millete yeni bir ufuk açmıştır”dedi.
’’Atatürk’ün en önemli mirası umuttur’’
Atatürk’ün bu millete verdiği en önemli mirasın umut olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gür, “Komplekse düşürülmüş, bir taraftan Balkanları kaybetmiş bir taraftan Orta Doğu elinden çıkmış bir taraftan bütün yedi düvel savaşa girmiş bir ortamda ‘Biz ne yapabiliriz ki’ denilen bir ortamda Çanakkale’de eğer farklı fikirler üreterek yeni cepheler oluşturup, orada dehasını gösterebiliyorsa bu Türk toplumunun gelecekteki vizyonel lideridir” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Gür konuşmasının devamında da, “Muasır medeniyet dediğimiz şu anda ilkeler bazında bizim topluma huzur, barış, ahlakilik, etik aynı zamanda da huzuru getirecek bir düzlemde olmamız gerekiyor. Bunu yapabildikten sonra zaten Atatürk’ün kendi çağında, yaşanmışlıklarıyla ve geleceğe atfen söylediği sözlerini yerine getirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.
Atatürk’ü anlamak konferansı
Programın devamında GAÜN Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü tarafından ‘Atatürk’ü Anlamak’ adlı konferans verildi.
“Atatürk’ü anlarsak bugün Cumhurbaşkanımız ve onun yönetici kadrosunun verdiği mücadeleyi de anlarız ’’ diyen Yrd. Doç. Dr. Tansü, aynı Atatürk’e Nutuk’ta verdiği kliğe karşı yaptığı mücadeleyle, bugün FETÖ Terör Örgütü’ne verilen mücadele arasında hiçbir fark olmadığını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Tansü, “Aynı sert tedbirleri almışlardır, almaktadırlar ve alacaklardır. Okullarını, gazetelerini, dergilerini kapatmışlardır. Devlet memuriyetinden ihraç etmişlerdir. İstiklal Mahkemelerinde de en ağır şekilde cezalandırmışlardır. Çünkü, o gün de bugün de mesele devletin bekasıdır. Hiçbir şey devletin bekasından, Türk Devleti’nin ilelebet müddet olmasından önemli değildir” diye konuştu.