Çocuk Kitapları Yazarı Çiğdem Gündeş Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileriyle buluştuğu söyleşide öğrencilerle yazarlığın inceliklerini paylaştı. Yoğun ilgi gören söyleşide öğrencilere kitaplarını da imzalayan Gündeş öğrencilerden büyük ilgi gördü.
Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri çerçevesinde Yazar Çiğdem Gündeş Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelerek atölye çalışması yaptı. Öğrencilere bir hikayenin nasıl ortaya çıktığını, karakterlerin nasıl oluşturulduğunu, onlara nasıl isimler verildiğini ve nihayet bir kitap isminin nasıl oluşturulduğunu bütün detaylarıyla anlatan Çiğdem Gündeş Türkiye’de yazar olmanın önemini de anlattı.
Etkinlikler kapsamında açılan kitap standına da büyük ilgi gösteren öğrenciler çocuk kitapları alıp okurken kütüphane kullanımı konusunda da bilgi sahibi oldular. Öğrenciler düzenlenen etkinlikler kapsamında Okul koridorlarının duvarlarını kütüphaneden en çok emanet alınan kitapların kapak resimleri, kitaplardan alıntıların olduğu posterler süsledi. Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu müdürü Mustafa Şenel okumanın önemine vurgu yaptığı konuşmada “Öğrencilerimizi okuyan, anlayan ve en önemlisi muhakeme eden öğrenciler olarak yetiştiriyoruz. Onların hayal gücü sayesinde ülkemiz gelişmiş ülkeler arasında yer alacaktır. Okuma ve yazar etkinliklerimiz sadece bu haftadan ibaret sözde bir etkinlik değildir. Öğretim sürecimizi hiç aksatmadan yıl boyunca bunun gibi kültürel etkinlikler yaparak öğrencilerimizin kültürlü vatandaşlar olarak yetişmeleri için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu müdürü Mustafa Şenel düzenlenen atölye çalışmasından dolayı Çocuk Kitapları Yazarı Çiğdem Gündeş’e eğitim sağladığı katkı için de ayrıca teşekkür etti.