GSO'dan yapılan açıklamaya göre, bir otelde düzenlenen etkinlikte, GSO Başkanı Adil Konukoğlu ve Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, odanın kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emekleri geçen sanayicilere hatıra madalyonu ve sertifikalarını verdi.

Konukoğlu, GSO'nun 278 kurucu üye ile yola çıktığını belirterek, bugün 3 bin 870 üyesi ile şehrin kalkınmasına katkı vermeye devam ettiğini belirtti.

Geride kalan 25 yıllık süreçte Gaziantep'in 116 milyon dolar olan ihracatının 6,5 milyar dolara ulaştığını vurgulayan Konkoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye ihracatında aldığımız pay yüzde 1'den yüzde 4,3'e çıktı. İhracat yaptığımız ülke sayısı 61'den 173'e yükseldi. Sigortalı çalışan sayımız 261 bin 110 kişiye ve işyeri sayımız 30 bin 94'e ulaştı. Gaziantep'i marka şehir haline getiren sanayicilerimize ve çalışanlarımıza çok teşekkür ederim."

Topçuoğlu da 25 yıl önce müteşebbis, girişimci ve vizyon sahibi bir grup insanın kurduğu GSO'nun bugün Türkiye'nin en önemli sanayi odalarından birisi olduğuna dikkati çekti.

GSO'nun bundan sonra da Türkiye'nin geleceğinde önemli adımlar atacağını aktaran Topçuoğlu, "Gaziantep, vizyonu ve yapacağı işlerle Türkiye'ye örnek ve marka şehir olmaya devam edecek" ifadesinde bulundu.

- Hatıra madalyonu ve sertifika verildi

Konukoğlu ve Topçuoğlu, GSO eski Meclis Başkanı ve Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile GSO eski Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer'e, hatıra madalyonu ve sertifikasını takdim ettiler.

GSO'nun kurulmasının ardından kentte bazı şeylerin değiştiğini ve ortaya 'ortak akıl' çıktığını vurgulayan Abdulkadir Konukoğlu, "Sayın Valimizin önderliğinde, bütün odalar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ederek bütün kararlar alındı. Gaziantep bu duruma geldi. Bu uyumu sağlayan tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Koçer de Gaziantep'e hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu vurguladı.

Birlik ve beraberlik içinde önemli işler başarıldığına işaret eden Koçer, şunları kaydetti:

"Çok mesafe kat edildi, çok güzel projeler üretildi. Birçoğu da devam ediyor. 13 yıl beraber çalıştığımız Abdulkadir Konukoğlu ağabeyime, başkanıma teşekkür ederim. Çünkü mecliste huzur, birlik ve beraberlik olmasaydı bu başarıya imza atamazdık. Bugün de bu birlik ve beraberliği, huzuru, burada önemli bir vefa örneğini görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Umarım 50. yılında da devam eder ve attığımız adımlar Gaziantep'i çok ileriye götürür."

Konuşmaların ardından, hayatını kaybetmiş oda başkanları ve sanayicilerin ruhuna dua okundu. 

Kuruluşundan beri oda meclisinde görev yapan üyelere de 25 yıl anısına madalyon ve sertifikaları verildi.