GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te çalıntı otomobile çalıntı plaka takıp ailesiyle pikniğe gitmeye çalışan kişi, kovalamaca sonucu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Şahinbey ilçesinden 8 Ağustos'ta 27 VN 047 plakalı otomobili çalan Serkan M, bugün de Şahinbey ilçesi İbrahimli Mahallesi'nde bir otomobilinden 27 AG 612 plakayı çaldı.

Çalıntı otomobile çaldığı plakayı monte eden Serkan M, ailesini ve piknik malzemelerini alarak Batıkent'ten Gaziantep Üniversitesi istikametine doğru yola çıktı.

Batıkent Mahallesi'nde çalıntı plakayı fark eden polis ekiplerinin "dur" ihtarına uymayan Serkan M, otomobille kaçmaya başladı.

Yoldaki kavşakları ve ara sokakları tutan ekipler zanlıyı yaklaşık 30 dakika kovaladı.

Serkan M'nin, kullandığı otomobili polis araçlarının üzerine sürdüğü gören ekipler, aracın arka iki lastiğine ateş etti.

Batıkent Mahallesi 5'inci sokakta bir apartmanın otoparkına giren ve otomobilini buraya bırakarak ailesiyle kaçmaya başlayan Serkan M, yaklaşık 300 metre sonra eşi ve çocuğuyla yakalandı.

Polis ekiplerince gözaltına alınan Serkan M, polise verdiği ilk ifadesinde ailesiyle pikniğe gitmeye çalıştığını söylediği öğrenildi. Ekipler de otomobilde yaptıkları incelemede piknik malzemesi buldu.

Serkan M'nin hırsızlıktan sabıkasının bulunduğu bildirildi.