KADEM Gaziantep Temsilcisi Esra Ercan, derneğin Hukuk Komisyonu tarafından Gaziantep temsilciliğinde düzenlenen söyleşinin açılışında, temel amaçlarının kadınları güçlendirmek olduğunu söyledi.

Sık sık bu tarz bilgilendirme etkinlikleri düzenlediklerini anlatan Ercan, "Bu çalışmalardaki en büyük amacımız, kadınlarımızı güçlendirmek, onların siyasal hayatta, eğitimde, sağlıkta her konuda bilgi sahibi olmalarını sağlamak. Çocuklarını gerektiği şekilde büyütebilmelerine yardımcı olmak" dedi.

Ercan, ayda iki defa okuma günü yaptıklarını belirterek "Bu toplantılarda, kadınlar hakkında ne yazılmış, neler yapılmış, nasıl yorumlanmış, kadınlar hakkında eskiden günümüze neler değişmiş araştırıyoruz. Bu çalışmalarımız çok keyifli geçmekte. Katılımın daha fazla olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından KADEM Hukuk Komisyonu üyeleri avukat Elif Korkmaz "Kadına yönelik şiddetin hükümleri", avukat İslim Argılı Suvat ise "Medeni hukuk", avukat Adalet Çıngı ise "Sosyal güvenlik ve iş hukuku"nu anlattı.

Toplantıya şehit annelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kadın katıldı.